Followers

do cOme again :D

Tuesday, August 4, 2009

MARI KITA BUAT BUNGA TISU!

weekend hari tu saya saje cuba buat bunga dari tisu.. ^__^
mari saya tunjukkan cara buatnye okie...
mane la tau korang bosan dok kat rumah nanti bole cuba buat... :D



BAHAN-BAHANNYA:-


* tisu dalam 5 helai
*dawai yang tidak terlalu keras..
*cawan untuk acuan bentuk.. [saya tak pandai lukis bulat tepat hee~]
* cellotape hijau tu..
* magic color.. hehehh
*gunting...



dah ade bahan mari kita mulaa!!!
mula buat bentuk bulat kat atas tisu...
dah dapat bentuk bulat begini..?
okie.. kita gunting dan dapat begini...
cucuk kan dawai ke bahagian tengah tisu itu..
dan bengkok kan macam nie...
bahagian bawah tisu begini dan ikat dawai tu ye...
dan mula bentuk kan bunga itu ye....
ok sebelum tu warna kan belah tepi tisu ni gunakan magic kaler dengan kaler mengikut kesukaan anda ok..
saya kalerkan merah...
bentukkan bunga tisu seperti ini ye... hingga ke lapisan yang terakhir...
sampai jadi seperti ini... :D
lastly kemaskan dawai yang korang ikat tadi dan ketatkan supaya bunga tidak kelihatan jatuh..
taraa!!!
bunga saya dah ade kat pasu pun.. heehh.
cuba lah buat ye kalau sesape yang minat tu...

18 comments:

  1. wah ctk sgt...thanks for sharing dear.

    ReplyDelete
  2. wah. terkedu. awk mmg ade bakat seni hehe.. cantek bunga tu.

    ReplyDelete
  3. salam ziarah..

    wa.. rajinnye.. menarik lak saya tgk bunga tuh.. :)

    ReplyDelete
  4. dearie yanie~
    kan..? kan..?

    dearie Pia~
    ya welcome..

    dearie wizza~
    heheh thanks sangat...

    dearie kasihkuamira~
    rajin kan akak...

    dearie ieja~
    nanti leh cuba buat tau..

    ReplyDelete
  5. wah...
    berbunga2...........
    nanti bleh jadik taman bunga nie....
    hehehe..

    ReplyDelete
  6. iqa..awak ni mmg berseni laaa
    pandai sangatt.. lagi2...

    ReplyDelete
  7. dearie mia~
    tulaa mesti bole...hehe

    dearie esca~
    heheh biase je..

    ReplyDelete
  8. salam...awk...
    care laen x de ke?2 sng sgt 2...sy nak cari yg mcabar sikit...

    ReplyDelete
  9. Salam... minta izin nak link post ni ya...=)

    ReplyDelete
  10. salam nak tnya tisu aper yg sesuai yer? bunga ni memang cantik..

    ReplyDelete
  11. baguuus deeh,,, perlu di cobaa

    ReplyDelete
  12. tisu tu nk brape lapis ek?

    ReplyDelete
  13. terime kasehlah. bile-bile saye ajarkan juge se muret-muret saye dicolege

    ReplyDelete
  14. assalamualaikum,sangat senang,ingatkan susah sangat..

    ReplyDelete

keep bleeding in lOve ya.. (^,^)